Meer weten

De projectmanager

Online communicatie

Net als de ‘gewone’ communicatie is het bij online communicatie zaak te weten wat je doet. Online communicatie is sneller, goedkoper dan traditionele media, en zijn de beschikbare middelen continue aan verandering onderhevig. Wanneer je denkt alles te weten is er weer iets nieuws beschikbaar. Denk maar aan social media, email marketing, mobile platform, multi-channel communicatie, etc. Het is dan ook belangrijk een aantal stappen te nemen voordat je online gaat.
Doel
Bepaling doelgroepen, doelstellingen en strategie. Oftewel: Definitie en uitrol van een internet strategie.
Middelen
Vervolgens kun je de benodigde middelen en gereedschappen gaan bepalen met de daarbij behorende leveranciers. Hierbij krijg je ook te maken met leverancier selecties en alles wat daarbij komt kijken.
Draagvlak
Daarnaast is het is belangrijk draagvlak en overeenstemming binnen je eigen organisatie te krijgen. Doe je dat niet, is het project ten dode opgeschreven.
Het project
En nadat dit alles is gedaan, kun je eindelijk het project starten.
Interactie ontwerp, grafisch ontwerp, bouwen van de gereedschappen danwel inkopen, testen, en vervolgens de uitrol van je project.
Maar dan?
Werkt het nu of werkt het niet?
Nu moet er worden gemeten, geanalyseerd en bijgestuurd. Een communicatie project is nooit af, er moet worden bijgestuurd zolang het project loopt.
Hoe moet je meten en hoe stuur je bij?

Wij kunnen U bij al deze facetten van de online communicatie van dienst zijn. Interesse?